Als je vastloopt in de maalstroom van je gedachten, is het een goed idee om met iemand te gaan praten.  Een eerste stap is dat je er voor uitkomt dat je ergens onzeker over bent. Of dat je uitspreekt waar je onvrede zit. Of dat je durft benoemen dat je eigenlijk helemaal niet lekker in je vel zit maar geen idee hebt wat daar de oorzaak van is. Misschien weten vrienden en geliefden wel een beetje wat er aan de hand is, maar je zal verbaasd staan wat de frisse blik van een buitenstaander kan betekenen!

Door goed naar je verhaal te luisteren en daarop door te vragen krijg jij de ruimte om voor jezelf helder te krijgen wat precies het punt is waar je aan wilt werken. Ik wil dat jij je veilig voelt om te vertellen wat je bezig houdt. Door mijn eerlijke en kritische houding zal je al snel resultaat boeken.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in mensen en in wat ze beweegt en bezig houdt. Waarom maken mensen bepaalde keuzes? Hoe kan het dat iedereen ergens anders terecht komt en een uniek leven leidt? Wat drijft mensen? In het onderwijs heb ik jarenlang met tieners en hun ouders mogen werken. Daar heb ik veel ervaring opgedaan wat betreft het begeleiden in verschillende situaties. Mijn kracht is om naar mensen te luisteren en ze tegelijkertijd te steunen en te sturen. Hoewel ik als coach nooit met de oplossing zal komen, (die ga je zelf ontdekken!) ben ik wel iemand die een tijdje met je ‘meeloopt’.

Tijdens de opleiding NLP coaching en communicatie heb ik veel geleerd over het gedrag van mensen. Ervaringen komen binnen via onze zintuigen maar krijgen pas betekenis als we die met taal gaan benoemen. Dit betekent dat je negatieve ervaringen en gevoelens anders kan gaan labelen met als gevolg dat ze een andere betekenis voor je krijgen. Als je dat beseft, leer je ook dat je eigen gedrag kan gaan veranderen.

We gaan kijken op welk gebied je het meest vastloopt en wat je huidige gedrag je oplevert. Daarna gaan we kijken waar je naar toe zou willen en wat dàt je op zal gaan leveren. Belemmerend gedrag wordt omgezet in positief gedrag.  Het gaat dan om de vraag:
wie jij bent (identiteit).
-wat jij belangrijk vindt (waarden en overtuigingen).
-in welk licht jij de dingen wil doen (zingeving).
-door wie jij je laat beïnvloeden bij het nemen van beslissingen (cirkel van invloed).
Dat vraagt wel om jouw eerlijkheid.

Ga de confrontatie aan, praat erover!