Een groot voordeel van mijn huidige leven is dat ik heel veel boeken kan lezen en  dan kan beweren dat ik dat voor mijn werk doe. Ik doe heel veel inspiratie op en lees op het moment meer dan ik ooit had kunnen dromen. Toen ik nog mijn baan op school had, moest ik daar echt tijd voor maken, nu heb ik het.

Het laatste boek wat ik heb gelezen is: De lijst, van Yuval Abramovitz. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en irritant tegelijk, maar er staan veel zinnige dingen in die aansporen tot nadenken. Hij daagt zijn volgers op sociale media uit om hun dromen publiekelijk te delen. Hij vraagt zich af waarom mensen het zo moeilijk vinden om hun dromen uit te spreken.

Voor een deel heeft dat te maken met het feit dat als je kenbaar maakt wat je graag wil, je je daar ook aan moet houden, het schept een verplichting en daar zien mensen dan toch tegenop. Een andere reden is dat anderen iets van jouw droom kunnen vinden. Yuval vindt juist dat je door het te delen anderen uitnodigt om jou te helpen bij het verwezenlijken van je droom.

Voor een groot deel klopt dit verhaal met het mijne. Ik heb al heel lang de wens ‘iets voor mezelf’ te beginnen. Maar het niet heel concreet maken van mijn plannen, samen met de vraag wat anderen er eventueel van zouden vinden resulteerde in (vast herkenbaar) uitstelgedrag. Vanaf het moment dat ik zeker wist dat ik graag een coaching praktijk op wilde gaan zetten ben ik gaan ontdekken hoe belangrijk het is dat ik daarover praat. Dat geeft anderen de mogelijkheid mij kritisch een spiegel voor te houden. Waarom wil ik dit? Wat denk ik toe te voegen? Hoe ga ik het aanpakken? Hoe denk ik aan klanten te komen? Door daar antwoord op te moeten geven, vormden mijn ideeën zich en werden ze steeds concreter.

En hoewel ik het nog steeds niet (zoals de schrijver van het boek eigenlijk wil) van de daken schreeuw, wil ik wel jullie vragen om mijn berichten en website zoveel mogelijk te delen. Hoe leuk is het om samen te werken aan mijn droom de wereld een heel klein beetje overzichtelijker en mooier te maken? Rest nog de vraag: wat doe je met jouw droom?

Meer lezen? Ga naar Interessant!