Ben jij docent?
Vraag jij je wel eens af of je het vol kan houden als docent? Of hoe je het vol moet houden? Ben je bang burn-out te raken?

Weer vergaderen, weer die oudergesprekken, weer die Open Dag, Magister bijwerken, lessen voorbereiden. Al die verschillende leerlingen met allemaal verschillende behoeften en wensen. Waar je graag aan tegemoet wil komen.

Maar wie luistert er naar jouw behoeften en wensen? Vraagt jou hoe het gaat? Of het allemaal wel lukt?

Ik heb twaalf jaar in het middelbaar onderwijs gewerkt en wat had ik het fijn gevonden als er, naast mijn teamleider, iemand was geweest met wie ik regelmatig in gesprek had gekund. Bijvoorbeeld toen ik net weer aan het werk was nadat ik mijn derde kind had gekregen. En het eigenlijk helemaal nog niet aan kon. Maar ik moest van mezelf. Doorzetten, niet opgeven, laten zien dat je het kan! Of in de tijd dat ik, naast het lesgeven, ook de lerarenopleiding volgde (en dus die drie kinderen had). Wat had ik graag met iemand gespard over hoe dit vol te houden. Iemand met een luisterend oor, zonder belangen.

Als je bij mij komt kijken we verder. Want dat het onderwijs veel is, dat weten zelfs mensen die niet in het onderwijs werken. Er is veel respect voor leerkrachten gekomen na een jaar thuisonderwijs. Maar wat maakt dat het veel is voor jou? Hoe komt het dat jij tegen bepaalde dingen opziet? Wat zegt dat over jou?

Als je ontdekt waar de ‘last’ zit, kan je aan de slag. Met keuzes maken. Weten waar je je wel of niet meer druk om moet maken. Als je met mij in gesprek gaat, gaat het om jou, jouw belang. Als je het vol wil houden, ben jij belangrijk. Dus geef jezelf die aandacht.

Coaching voor docenten

Wat zou het mooi zijn als dat normaal wordt. Dat je met al je vragen en onzekerheden bij iemand terecht kan vóórdat het je echt teveel wordt. Dat is mijn wens, dat mensen niet meer met burn-out uitvallen in het onderwijs.

Iedere docent heeft ‘budget’ voor zelfontwikkeling. Waarom kies je niet een coachtraject? Persoonlijker en praktischer wordt het niet! Zodat jij nog jaren mee kan in het mooiste beroep dat er is!

Mail of bel me!
info@jolettebaakmancoaching.nl 
06 41 19 58 51